Antara berikut, vitamins mana yang ada ambil semasa mengandung?

Voice your Opinion
Folic Acid
Zincofer
Obimin
Obimin Pluz

1722 respon

28 Balas

Pada mulanya KK bagi ubat folic acid biji kecik tu. Bila dah masuk 2nd trimester baru tukar ke zincofer. Tapi saya takboleh tahan dgn zincofer, lagi tak lalu makan & pening kepala. Then, saya tukar sendiri ambik maltofer. Alhamdulillah ok sangat. Cuma masuk 3rd trimester kacau jugak hb kejap, 3minggu jugak la nak naikkan hb balik dgn tambah dos maltofer tu. Skrg dah 39w (tunggu hari) , last check hb dah 12.0 dgn makan 3 biji sehari. Sebelum tdoq and sebelum sarapan pagi. Alhamdulillah