Saya ibu mmgandung 24w..sok saya kan p vaksin first dos.. blh cterkn pngalaman ibu mngndung sini...

Vaksin first dos...24w

15 Balas

Sya first dos msa 24 week ,second dos 26week,ambik vaksin sinovac agak risau jga knpa kita pregnant diaorng Bgi sinovac bukan Pfizer, tpi diaorng ckp tak apa² klau ambik sinovac ni, ada je orng lain ambik sinovac so jngan risau, time tu jga ada check up kt klinik, misi Tanya knpa diaorng Bgi sinovac, misi cuba kol diaorng blik so tkda risau apa² lh☺️tkda effect apa² pun cuma kerap lapar Dan mengantuk je, syukur skrng dh 35 week,

Alhamdulillah saya dah lengkap dua dos dpt pfiser.. x de effect teruk apa2.. cuma lenguh tangan & pening sikit2 je.. bergantung pada ketahanan masing2 sebab badan x sama. apapun selamat mengambil vaksin ye.

saya first dose masa 5 bulan . demam teruk . bdn menggeletar . untuk dose ke 2 sya waktu 7 bulan akn dtg ni . smoga tk dmm lagi . saya tak snggup nk tahan . sngt2 lemah tk boleh bangun .

saya first dose masa 4weeks..masa tu tak tahu mengandung..pastu 2nd dose amik time 12weeks..2nd dose amik lmbat sebb alahan teruk..bila alahan dah ok sikit baru pergi cucuk 2nd dose..

Sy alhamdulillah tkda apa apa,cuma rasa lemau and mengantuk jee lepas cucuk tu,bangun dari tidur tu dh sihat mcm biasa,yg second dose demam juga laa sehari lepas tu dh tkda pape

sy dah complete 2 dos. alhamdulillah lepas cucuk just lenguh dkt tgn dan x sedap badan sikit je dalam 2 hari. lps tu alhamdulillah ok dah.. semoga dipermudahkan urusan ya 😊

entah lah berapa ramai dh org cerita psl vaksin kt sini, kt fb kt media social lain pun bersepah. kalau gusar risau sgt ada effect x payah la amek

saya dah selamat cucuk dua dos n tak ada apa2 pun effect kat ibu dgn baby alhamdulillah sihat2 je so jgn risau k ambik je

alhamdulillah sya ambil vaksin msa kandungan 4 bulan.takde apa2 trjdi.cuma rsa letih sja ada.

vaksin mmg kena tggu 14w ke mommies? sbb saya ada dgr tak kira berapa bulan pun boleh 😅