kawan tak reti beli shopee

Utk 1 2 kali aq tlg belikan kwn aq brg shopee...skrg hari2 dia screenshot suruh belikan brg kt shopee...makin hari makin byk plak brg dia...stress pulak aq jadi nya..belajar tggi2 bab beli online hrp org lain...tgh2 pregnant dgn sickness nya lg nak melayan org mcm ni...annoying la...sorry la korg yg baca ni...nak meluah je...walau kawan baik mana pon...kalau byk sgt brg nak kena belikan..da macam org suruhan pulak...da mcm hamba plak kdg2 tu...kalau suro tu terus suruh cari takde perkataan tolong pulak...

17 Balas

Terus terang je sis tak larat tgk Phone sbb tgh pregnant. Ajar dia pakai Shopee pakai phone dia. Klu dia mintak belikan pun. Bgtau esok buat sama2 pakai phone dia. Dulu office mate I pun mcm tu. Tapi org tua tua lah 😂 I ajar diorang step by guna Phone dia sendiri suruh diorang tekan sendiri. sekali tu berjaya. Dia dah seronok dah. Nanti dia akan buat sendiri.

4y ago

Sy da ajar sis...dia xnk..katanya nt tertekan benda2 lain...utk 1 2 benda 2 mggu skali ke ok je...ada masa free2 bole buat...ni bln ni saja dekat 10 brg...husband pn kata sy mcm hamba da...

Memang letih kalau perangai mcm ni..sis buat xtahu jela,lama2 dia faham la tu..xpun sis cakap ja terus terang sampai bila nak sruh aku beli ko belajar la beli sendiri.. Anak buah saya darjah 4 pun dah pandai beli barang kat shopee,yg tu ibu dia plak yg pening..nasib la xde transfer on9 kena g bayar kat 7e 😅

4y ago

Sy buat gak x tau...tp x smpai hati rasanya...ble lama2 mcm pening dibuat nya...rasa serba salah pn ada kalau buat jahat kt org...tp tu lah sndr pening 😂😂

Keadaan sis sama mcm saya. Terutamanya kalau shopee ada sale seperti 7/7, 6/6. Yg brg nak order bukan brg kecik2. Semua besar2😅😅 dah ajar tapi tak reti2. So saya cuma ckp, 7/7 ni saya last tolong beli pasal dah tak larat dgn bdn dah besar dan berdoa dia fhm dgn keadaan saya🤲🏼🤲🏼😅😅

4y ago

Sale 1 hal...ble suro beli brg tanya review ok ke tak pulak..hahahhaa pening

terus terang dgn dia .. ckap elok2 .. gtau x dpt nak tlg lagi .. kalau btol nak , sis ajarkan dia guna shopee tu .. gtau mcmtu .. ada bnda yg dpt kita tlg .. andai bnda tu smpai tahap membebankan kita , trus terang lebih baik .. tapi biar kita gtau cara elok2☺

4y ago

Sy da buat dlu sis..buat ignore...tp mgkn sy ni baik sgt kot..jenis x smpai hati...tgk org ssh nak tlg..ble x tlg..sy rasa mcm aq ni free je kt rumah knp x bole tlg..haa gitu...jenis x smpai hati...lama2 tlg jgk...sy sndr pening hahahaha

Terasa I😁dlu slu jgminta tlg adik ,order shopee tpi x lh hri2.walaupun adik sndri tpi segan jg klu ari2.aku pilih adik yg bujang😁adik yg Ada ank aku x kacau haha.tpi skrg I dah pandai order shopee sndri.i bljr dn minta ajr adik hihi

4y ago

Ada inisiatif nak blaja xpe...1 2 kali sy x kisah pn..kalau hari2 muak juga

Dulu saya pun x pandai nak beli kat shoppe ni..kwn yg ajarkan..dulu..suruh dia jgk kalu nak oder..skrg dah pandai sendiri..jd oder sendiri la..sampai kwn kata..pandai dah shopping kat shoppe sendiri hu..hu..tq pd kwn yg ajarkan tu..

4y ago

Sy da ajar da kak...tp mcm2 alasan dia xnk buat sndr

Srh dia bljr bli brg on9 sendiri,sampai bila nak mghrpkan sis..ada sklh ,blh membaca ertinya bolehlah ikut arahan d shope tu mcmna nak byr brg. Skrg lg sng just aktifkan shoppepay,nah lantaklah shopping berabis

Private bluetick sis.. jangan bukak WhatsApp dia hantr.. lama2 faham sendiri.. kawan baik Tak kawan baik.. lama2 dia faham sendiri.. blas WhatsApp mlm2 nak tido.. ckp je maaf weh aku mabuk mmg Tak larat nak tgok fon..

4y ago

Kdg sy x balas pn wsp..esok br sy balas..sy biarkan je bluetick..tp dia x pk...tah jenis bodo agaknya...bab brkawan dia ok je...bab membeli tu...buat org pening kepala sy...

Terus terang je la. Hantar je gini. " Ko ingat aku hamba ko kee. Buat la sendiri haha. Aku dah ajar kan" Kwn tu pon bukannye letak pisau kat leher sis paksa buat benda ni. Sis bolayankan jela.

4y ago

Dia bestfren sy sbnrnya...1 2 kali sy tlg...skrg da hari2 pulak...mgkn da terlalu biasa dgn kwn baik sndr..smpai x pk kwn terasa hati dgn perangai kte...

screenshot logo play store. pastu logo apps shoppe. pastu send ni☝️.. download apps shoppe terus kat hp 😂 tk sampai 1 minit siap.. sabar eh!

4y ago

Sbnrmya dia malas je...da biasa suruh org