Pada usia bayi berapa hari atau bulan kita boleh ajar dia tummy time?

Voice your Opinion
selepas sebulan
2 - 3 bulan ke atas
Selepas 6 bulan
Tidak pasti

1248 respon

14 Balas

ni baby sya🥰dia dh 2buln 30hri .. doakan baby sya sihat" selalu yaa🤗🤲N kalau nk puji pastikan menyebut 'Masya allh'@Subahanallh sebelum memberi pujian pda baby sbb nk elakkn penyakit Ain🥰

macam sy selepas sebulan ..tp mcm pnh sy tgk pd ig dato dr sheikh muszaphar dia share dia ajar anaknya tummy time ms bby seawal yg boleh..pape depends pd parents bagaimana..

1y ago

ouuu ye kee okey sya cuba🥰

boleh buat seawal 1hari...tapi xsemua berani sbb bby masih baru...sya buat msa anak 2minggu...tapi bkn hari²....minimum 1-2min..klau ikutkan NB limit tummy time 5min...

seawal yg boleh..anak2 sy semua dr dlm pantang dh biasakan tummy time. tak perlu lama pun. kejap2 je. mmg membantu otot leher ank lebih kuat n kurang kembung perut

Setiap kali dia makan, nak sendawakan dia tu dipanggil tummy time ka? Ok juga cara tu.. 2 minggu dah pandai angkat kepala 3 minggu dah pandai lonjakkan kaki

seawal yang boleh. macam anak saya dari dalam pantang saya dah biasakan tummy time. boleh membantu kuatkan otot leher & kurangkan kembung perut

Kalau mummy semua perasan la kan.. baby start tummy time lps keluar Dr perut.. btol x? keluar je doctor terus ltk atas dada

dalam pantang lagi dah tummy time. skrg 40 hari dah pandai angkat kepala

dari pantang dh buat tummy time. xperlu lama 2-3 minit cukup.

Tummy time tu yg bagi baby niarap tu kan?