sakit pinggang di awal kehamilan

usia kandungan baru nak masuk 6 week. tidur sy sgt2 terganggu sbb terlalu sakit di bahagian pinggang. bila sy ubah posisi tidur akan ok.. tp lepas beberapa minit akan terasa lg sakit nya. dan ubah lg.. lps beberapa minit sakit balik.. nak angkat pinggang utk ubah posisi tidur pun kena perlahan2 sbb sakit. boleh ke sy sapu apa2 minyak panas.. ada tak mommy2 lain sma mcm sy.. mcm mna utk kurang kan rsa sakit tu time tdo.. tq

1 Balas

Boleh sis sapu minyak panas pada pinggang. Macam saya, masa pregnant saya tampal salonpas hisamitsu kat belakang badan yang sakit. Saya pernah tanya doktor klinik, doktor kata boleh guna, takde masalah walaupun tengah hamil. Sis pun boleh cuba sendal bantal kat belakang badan dan pinggang masa tidur. InsyaAllah, berkurang sakitnya. Semoga dipermudahkan urusan ye. Aamiin

4y ago

tq sis.. nnt sy tampal salonpas tu. sendal bantal dah cuba.. tp x brapa bekesan.. sekejap je ok. lps tu sakit balik.