Sakit pinggang trimester 3

Hi ibu2, ada sesiapa boleh share tips nak kurangkan sakit pinggang? Saya dah 31w3d, selalu sangat sakit pinggang belah kanan sahaja. Geram nak sapu minyak panas tapi tak boleh so how eh nak kurangkan sakit? Dah cuba macam2 cara, ubah posisi tp still rasa tak selesa. Ada sesiapa boleh share. Tq #pleasehelp #firstbaby #ingintahu

5 Balas

Sama lah tapi saya tahan kan aje 😣 Saya pulak sakit bahagian kiri… Seksa nak tidur, mengiring kiri sakit bahu pinggang dgn kaki. Mengiring ke kanan macam tak cukup nafas rasa. Angin sangkut. Terlentang pulak rasa berat kat perut… Rasa tak sabar nak bersalin

sy 34w ..malam tadi sakit sngat pinggang rasa lengoh² .. sy gosok blah blkang plan² .. x lama tu okay ..sambil gosok perut jugk ..

2y ago

Saya buat apa yang disyorkan di sini sis. Kena senaman. Elak buat kerja straight aje. Buat kejab rehar sekejab. Semoga maju jaya sis

sy sapu je minyak pnas tp sikit la.pstu urut biasa je tak kuat..

try letak bantal 2-3 kt kaki ,bagi kaki tinggi sikit.