SAKIT DI VAGINA

assalamualaikum, saya dah 32w.tapi sakit dengan vagina tu makin menjadi2 pula.sakit masa nak bangun dari katil, masa nak ubah posisi tidur, sakit sangat.. makan masa yang sangat2 lama kalau saya nak bergerak. masa pregnant no 1 pun macam tu..ada apa2 tips tak nak kurangkan sakit? rasa seksa sangat nak bangun & nak ubah posisi tidur 😭

10 Balas

sy sakit time 28 weeks , ada la dalam 3-4 hari lepastu dah okay. ni 30 weeks dia mai balik . tktau brpa lama plak mcmni. tmbah kita keje naik turun tgga. nak bangun dri kerusi tu pun jenoh tahan sakit.

saya pun sama sis.. paling sakit tulang cabang paha.. nk jaln sakit ya tuhan.. nk ubah posisi tdq punya seksa.. nk jln.. smpai kdg taqik uqat pinggang sblah..

1y ago

huhu tu la pasalnya 😭

sama dgn sy...nak jalan pon mcm x larat dah..ape tah lagi nk tukar posisi tidur aduhaiii ....kaki mcm susah nk melangkah dah.. sy 32 minggu 2hari.

1y ago

itu la.. kalini lagi sakit pulak dari 1st pregnancy huhu.. esok dah 34w..berbeza kalini saya lagi cepat penat bila asyik sakit je.. huhu

Sya pun bru start rasa week 33 ni. Nak ubah posisi time tido punyalah seksa. Ingatkan nk terberanak dh 😂

1y ago

Kannnn hahaha

Saya 31w, kerap sakit dekat bahagian bawah perut. Nak berdiri, nak ubah posisi tidur sakit yakmat 🤧

1y ago

huhu saya masa tidur la sakit.. memang orang kata tidur ayam je 😭

normal lah sis.. jgn risau. sy pon sakit mcmtu dr anak first smpai lah ank no 6 nie..☺️

1y ago

😭

sy pun 32w rasa mcm ni..masa prgnant anak no1 & no2 tkde cmni..no3 ni rasa pulak cmni 🥴

1y ago

nampaknya sama jela macam anak sulung ni... habis bersalin baru hilang huhu

Maaf tanya, awak ada masalah keputihan tak?

1y ago

doc pernah check tapi dia kata normal je, xada jangkitan apa apa pula.. saya cuma sakit masa dalam keadaan baring & nak ubah posisi tidur huhu

saya pun sama sis .

Baby boy ke?

1y ago

1st boy insyaAllah kalini girl