Bilakah usia sesuai untuk membenarkan bayi makan sendiri (baby-led weaning)?
Voice your Opinion
8 bulan
9 bulan
10 bulan
11 bulan
Bila bayi meminta sendiri makanan

2331 respon

11 Balas

6 months dh boleh blw. Tp mommy mesti kena research juga macam mana mau tau anak tcekik, cpr and etc

Boleh start practise bila baby dah masuk 6 bulan. Asalkan makanan tu mematuhi syarat choking hazars

bila dia.dh start meminta sendri..bila kita suap dia.nak suap sendiri.. #tapxbisou

Depend, bila nak makan sendiri

bila bayi meminta utk mkn

it depends .

1 yr ke ats

6 months

11 bulan

depends