tanggungjawab

untung kan suri rumah.. suami kje tau tanggungjawab beli keperluan ank bini.. saya bekerja.. suami kje .. suami ni asyk ingt sy ad duit.. tp duit sy bnyk habis untuk kepeerluan dgn anaak.. suami bayr rumah api air wifi je.. kita ni la tungkus lumus beli pampers sysu anak baju ank keperlluan rumah.. im crying😔

3 Balas

jgn pukul rata sis. benda ni kena sit down bincang semula dgn pasangan. sy dh merasa dua2..masa kerja mmg most of salary goes to commitment (kereta, study loan, telco, pengasuh ank, brg ank) kt tgn ni jrg ada extra..duit minyak, duit mkn mmg sy minta pd suami sbb i dont hv anything left. bila sy resign, semua ats kepala dia, so we're in tight financial..sy usaha cari duit, buat mcm2 utk cukupkan keperluan ank at least. penat tu jgn ckp lah..pergi kerja at least ada me time, duduk rumah xde me time. semua kena pkir ank. kdg sy bcakap dgn dinding sbb terlalu tertekan. hanya mampu peluk ank smbil minta maaf dkt dia. bila dh sit down talk everything, baru la kita boleh sort out balik financial.

Tgk gaji suami berapa.. Klu suami mampu tggung semua.. alhamdulillah.. Klu sis rse x adil, berbincg dgn suami..

bincanglah dgn suami