Depression

Saya pregnant 5 bln .bhnti kje mbuk yg truk ank no 5.suami bru khwin lari.sya sedih dgn xde duit mknn nk urskn ank lain .sya btul trtekn.

4 Balas

PUAN pergi LAH ke Ketua kg jika duduk di kg atau ke baitulmal DAN NGO UTK mohon bantuan. dlm keadaan puan hamil Tak Boleh Puan Diam Diri Begini memendam Seorang Diri SANGAT TIDAK BAGUS Pergi Ke Jabatan YG BOLEH MEMBANTU SEPERTI BAITULMAL ATAU KE PEJABAT AGAMA. KENA INGAT KITA WANITA SETELAH NIKAH JIKA DI ABAIKAN BEGINI KENA INGAT YE KITA ADA HAK UTK DIRI KITA JANGAN LUPA TU. PERGI KE PEJABAT AGAMA BUAT ADUAN JANGAN MALU UNTUK BANTU DIRI SENDIRI LAGI MALU DUDUK DIAM DIRI TAK USAHA . SAYA BUKAN MARAH PUAN SAYA NAK PUAN INGAT DAN SAYANGI DIRI PUAN ANAK DLM KANDUNGAN TAK BERSALAH PERLUKAN PENJAGAAN DR PUAN BUKAN SETAKAT MAKAN TP JUGA DR SEGI EMOSI PUAN. PUAN KENA INGAT ANAK2 YG LAIN JUGA. YE SAYA FAHAM PUAN AKAN KATA SAYA TAK DI TEMPAT PUAN SENANG CAKAP . TP PERCAYALAH SITUASI LEBIH TERUK DR NI SAYA DAH RASA BEZA MASA TU ARUAH MAK BAPA SAYA ADA SEBAGAI PENGUAT SEMANGAT SAYA. SAYA PERGI SENDIRI CARI BANTUAN UTK DIRI SENDIRI. BERDIAM MEMENDAM TAKKAN MEMBANTU KITA BANGUNNN BANGKIT TANAM DLM HATI AKU JUGA BERHAK BAHAGIA AKU MAMPU TANPA LELAKI YG TAK BERTANGGUNG JAWAB .

mcm mana nak cari Bantuan Dr NGO Puan Boleh Cari Tanya Di Facebook Dan juga di pejabat agama. Keluar Dr SITUASI TU PUAN JGN BIARKAN DIRI PUAN KESIAN DIRI PUAN TOLONG LAH PUAN. PANDANG ANAK2 JD KAN ANAK SEBAGAI PENGUAT SEMANGAT PUAN. MMG SUSAH DR AWAL TP SETELAH PUAN JUMPA JALAN KELUAR INSYAALLAH YAKIN PUAN KUAT DGN UJIAN NI. ALLAH TAKKAN BAGI KALAU KITA TAK MAMPU TERIMA UJIANNYA. SBB PUAN KUAT ALLAH BAGI PUAN UJIAN NI PERCAYA YAKIN SETIAP UJIAN ADA HIKMAHNYA SOLAT DOA SETIAP HARI TAK PENUH DPT BUAT BERAPA WAKTU IKUT DIRI TAKDE MASALAH YG PENTING NIAT PUAN. MAAF SAYA SEDIKIT KASAR MUNGKIN TP DEMI KEBAIKKAN PERCAYA YAKIN DIRI PUAN KUAT KUAT KUAT MAMPU AKHIRI SEMUA NI SABAR DAN USAHAKAN UTK DIRI PUAN DAN ANAK2 OK

moga dipermudahkan segala urusan dan dimurahkan rezeki ...

Moga semua urusan dimudahkan. Doa banyak2.