barang baby

Untuk first baby , ape senarai barang yang diperlukan untuk newborn ?dan macam baju , untuk newborn , brp helai boleh dibeli ?sebab org ckp x pyah bli byk untk newborn..bby cepat mmbesar..boleh ibu² cdangkan list newborn x ?sy first pregnncy...x thu nak bli barang ape lagi?klau bli sndri , byk yg d ambil nnti..nafsu kan..hahahahaha..klau ada list. Boleh jimat sikit belanja..boleh bajet barang?

6 Balas

Baju untuk newborn memang xperlu banyak sebab badan baby cepat besar lagi2 klu baby kuat Susu badan . Tapi tu trpulang ikut kmampuan nk beli lebih pn boleh. Pakaian baby lain lagi, barang mandian baby, tilam,bantal,selimut baby ..boleh rujuk gambar bawa

4y ago

Okayy..trma ksih sis

Jgn byk sgt baju newborn sb baby biasa cepat besar. Pakai skjp je pastu tak muat. I biasa beli dlm 10 hari tu. Tu pon xsemua pakai.. ahaha.. Barut pon xperlu byk.. sb bile baby besar nk kene cari yg lebar sikit.. huhu

4y ago

Okay sis..trma ksih

sy bli 4 psg.lain preloved dr ank buah.yg bli mcm towel,bedung,mnyak telon,pampers,brg mndian,sbun bsuh bju.ni la antara yg penting.lain2 boleh google je.

Baju nb beli 2-3 helai cukup dah. Selebihnya beli saiz 3-6bulan. Anak pakai baju besar sikit tak pe.

sy byk beli baju 3bulan ke atas je .. nb 2 3 psg je

2 adik sya x pnh beli baju nb.. semua atas 3bln😂😂😂