Barang bayi perlu dibeli

Haii ibu ibu semua.. sy nk beli barang baby.. tapi xde list lagi.. bleh x list kan barang baby newborn yg penting aja? Serta kuantiti.. Takut membazir.. sbb sy bkn org berkemampuan sgt 😇 #firstmom #seriusnanya #firstbaby

1 Balas

baju : button 6pcs, rompers 3pcs, baju tdo 6pcs. barut : 5pcs napkin : 10pcs (bwk sekali pegi hospital 5pcs, sebab bby bru lps bersalin x terus pakai pampers, lps kencing bru pakai) pampers : kalau bby kecik size nb 2pek, size s 2pek. kalau besar, size nb 1pek, size s 2pek. mitten botties topi : 5pcs set mandi : sabun shampoo lotion baby oil cotton bud nail clipper towel baby bath tub( kalau xde mandi dkt singki pon boleh atau besen biasa) tilam baby. kalau ade bajet lebih boleh beli bby cot sekali. carseat wajib ada. stroller kalau ade bajet. mummy beg/baby beg/beg yg boleh msuk brg baby pam susu : wajib ada. double boleh. single boleh. kalau single boleh beli milk collector, sebelah pam, sebelah ltk milk collector. susu formula : standby pek kecil, sbb ade mommy lepas bersalin 2 3 hari baru ada susu. so kena bgi susu fm dlu. botol susu 2 bakul bby almari wet tisuu : beli 2 3 brand. kalau kulit anak allergic boleh tukar brand lagi 1. minyak telon. sye guna brand mybaby. tisuu : roll or kotak milk storage bag

1y ago

sis*