Maaf ingin bertanya,sy 35w doc cakap air ketuban 7 shja..28/5 ni serah diri untuk czer..Ada tak cara

untuk bykn air ketuban

10 Balas

banyakkan minum atau makan tembikai, air kosong serta perbanyakkan berehat..macam sy masa 33w, air ketuban drop jadi 6 pastu sy makan/minum tembikai serta air kosong yg banyak..alhamdulilah skrg dh msuk 35w & air ketuban dah 9.3..kenapa sis kena serah diri utk czer??ada penyakit lain ke selain dari air ketuban rendah?

1y ago

terima ksh awk..sy kena czer awl 37w slh satunya sbb dh pernh czer 2x..

yg mkn tembikai tu sy x sure la sb ank yg sblum pena air ktuban skit hri2 mkn tembikai byk dkt sebiji un x jalan. tapi lau minum hri2 air kosong yg banyak mmg naik.

sama la tarikh kita beranak nnt kena czer jugak sbb 2kali bedah.. 😅 semoga kita dan anak2 selamat serta sihat selepas bersalin nnt..Aaaamiin..

1y ago

Aamiin yrb🤲🤲 semoga dprmudahkan semuaNya

awk g routine check up ke yg dktor ckp kna operate tu? nervous plak sbb routine check up next week

1y ago

Maaf awk sy xbgtahu detail..sy dh prnh czer 2x,kalu ikut due bln 6 bersalin p xd cek air ketuban kurang tu doc bgi date trus..sy xda pngalaman cmni,tu yg bertanya..risau jgk

saya selalu buat air jus tembikai alhamdulilah doktor kata air ketuban cukup normal

Makan tembikai, minum air kerap & mkn jenis masakkan berkuah

sy dah 2x czer..tu yg kena serah diri untuk czer jgk😔

1y ago

Kalau dh 2x czer mmg next2 pregnant pun czer je slg mne boleh mengandung. Melainkan luka lama xcntik bru doc suh ikat. Mgkin kes awk air ketuban sama kurang jd kne czer awl tkut baby meninggal

Makan tembikai dan air kosong banyak2.

1y ago

Terima ksh awk

banyakkan minum air kosong yaaa

1y ago

Terima ksh🥰

Kuat mnm kat air masak