Da ke kawan2 yg sedang prgnant 7 minggu, anak 2 tahun masih menyusu badan

Macam mna nk stop kan dia bhnti breastfeeding

1 Balas

Mommy boleh refer doc or nurse..kalau takde masalah boleh je nak teruskan penyusuan..sy tak pregnant tapi masih struggle nak hentikan penyusuan sbb anak dah umur 3 tahun..kalau pengalaman kawan2 ada yg berjaya hentikan tapi ada juga yg teruskan..bergantung pada keadaan body mommy..cuba sapu apa2 yg dia tak suka pada nipple..mcm sy dah sapu tapi tak berkesan..sebab mostly semua yg sy sapu dia boleh lap & hadap dengan tenang😂 siap suruh basuh dulu🤦🏻‍♀️

2y ago

Makin besar makin bergantang akal mereka ni mommy..oh mommy boleh cuba start bagi anak minum freshmilk kotak kecik tu..anak sy ni skrang siang minum tu, malam je dia cari bestfriend dia untuk tidur dengan tenang😂