Ajarkan saya untuk breastfeeding

Macam mana saya nak bagi baby utk breastfeeding lagi? Umur 2bulan dia fully susu formula dan stop breastfeeding. Sekarang sudah 3bulan umur dia, saya nak bagi dia menyusu badan lagi. Tapi susu badan saya macam kurang dan tak sampai 1oz dan macam mana lagi nak suruh baby menyusu badan lagi? Tolong saya😭#firstbaby #pleasehelp

4 Balas

susu badan ni ikut demand baby. Lagi kerap dia nyusu lagi banyak susu keluar. Mindset ibu kena positif. In Sha Allah cukup susu aku ni untuk anak. Jangan pikir asyik tak cukup. Yang penting sejam sekali offer baby susu. Skin to skin dengan baby.

sis bolee cuba supplement Mamom..Saya makan alhamdulillah rasi..Selain darituu bolee buat air rebusan kurmamerah+longan+halba minum suam2 tuu pun membantu jugaa..Moga dipermudahkan ye..Yang penting jangan stress & kena cukup rehat,baru susu xdrop

cuba amalkan makan supplement penggalak susu badan, kemudian buat pumping susu setiap 2 jam kiri kanan..

2y ago

ada rasanya, Blackmore's brand..cuba tanya doktor kat situ..

cuba follow ig/tiktok nadmasrom. byk dia share psl ilmu penyusuan