Bilakah anda mengumumkan kehamilan anda?

Voice your Opinion
Sebaik sahaja saya tahu
Selepas 12 minggu
Lain-lain (Sila Komen)

1588 respon

43 Balas

hanya beritahu pada suami. adk beradik dan mak ayah. tapi ada juga org lain yang menyibuk bertanya sy pregnant ke apa. sibuk sangat nak ambik tahu hal sy. sedangkan kita xsibuk ambik tahu hal dia. 😔

saya selalu bagitau selepas 3bulan usia baby , itupun pada family terdekat saja .. saya memang sejenis tak minat nak kecoh2 🤭 orang tau pun bila tengok perut saya dah besar ☺️ hehehe

lepas scan, dh confirm ada degup jantung, announce dkat kedua2 family. dkat fb/ kawan2 masa 7bulan. itupon sbb ootd raya. ish xleh la klau x post gambo raya. terpaksa reveal 😆😆

family sya dlm 8w sbb alahan teruk dan kena hantar balik ke kampung utk mak jaga smntara....kwn²....smpai skrg belum tahu...tnggu bby kluar lah...

Saya umumkan kandungan pada usia 6 bulan. Itu pun sebab orang cakap perut dah nampak🤣 kalau ikutkan dah bersalin baru nak cakap hshshs

Dekat parents & husband immediately lepas check upt 😂 dekat 2 org kawan baik selepas scan confirmation. Lepastu buat senyap.

Depends nak umumkan pada siapa. Kalau saudara mara mak saya yang bagitahu time tu dah 4/5 bulan. Sebaiknya tak perlu kecohkan.

pernah gugur masa usia kandungan 3bulan kali ni saya, tggulah sampai org perasaan kandungan baru ckp, selagi tu kita diam je

dah 2 bulan baru bgitau family..sbb tk sure lagi kan betul ke kita mengandung waktu tu..so lepas cek,scan tu baru tau

family dua2 belah tahu.. cuma sedara ke kawan2 ke sesiapalah tak tahu.. tahu2 da bersalin je nnt mcm anak sulong 🤗