Betulkah jika kerap lakukan 'ultrasound' tidak selamat untuk bayi?
Voice your Opinion
Ya, betul
Tidak

5385 respon

34 Balas

Hurm..pnh bc satu articles menyatakn ..jika bersebab takpe..tp kalau hnye semata2 tuk tgk rupe ank..adalah tidak d galakkan... Pakar Ingatkan Ibu Hamil Tak Digalakkan Buat Ultrasound Tanpa Sebab Walaupun Selamat – Pa&Ma https://majalahpama.my/pakar-ingatkan-ibu-hamil-tak-digalakkan-buat-ultrasound-tanpa-sebab-walaupun-selamat/

Dah tanya doctor, tak de masalah pun.. cuma kk mmg mls layan org ramai.. padahal dpt subsidi byk dr kerajaan.. banding dengan swasta yg kena modal sdri..

2y ago

Kk punya scan pun tak nampak apa2 sis. Konon bg appointment bnyk kali utk check jantina. Penat2 pegi, tunggu giliran lama2 sampai sakit pinggang, tp tak nmpk apa2 screen dia kelabu jee. Last2 mmg kena pegi swasta baru nmpk

ada tnye doc haritu..if scan paling kerap sebulan sekalipun...doc cakap okey je..xde masalah or effect pun pd baby

Doctor cakap tak memberi apa² kesan sampingan dekat baby pon. So no worries mommies

ad dktor g private klinik ks tau X boleh kerap scan sbb boleh gggu prkembgan bby

i would think as often as the doctor recommends

tidak pasti

myb not sure

tidak pasti

Tidak pasti