Pernahkah anda mengalami masalah vagina gatal & berbau?

Ubat gatal kemaluan wanita selamat: <a href='https://my.theasianparent.com/ubat-gatal-kemaluan-wanita-di-farmasi' target='_blank' >https://my.theasianparent.com/ubat-gatal-kemaluan-wanita-di-farmasi</a>
Voice your Opinion
Ya, pernah
Hmm, tidak
Saya tidak ingat

525 respon

5 Balas

alhamdulillah tidak.. kena jaga pemakanan..pastikan memakai seluar dalam yg sesuai yg serap peluh serta pantiliner yg sesuai....dan juga pastikan masa pergi tandas awam jangan terus duduk dekat tempat membuang tersebut..terutama jamban duduk...tu antra salah satu faktor boleh alami jangkitan saluran kencing ataupun juga infection rs gatal dekat kemaluan dan sebagainya. selain dr tu pastikan selepas bersama dgn husband kencing dan cuci dahulu sbelum tido.mcmne sy tahu? sbb dlu penah ada sorang doc tu share cerita dan tips bagitahu kenapa rmai pmpn alami mslh trsebut bila setiap kali pergi tandas awam atau selepas bersama husband.....jdi sblm buang air kecil pastikan mangkuk tandas tempat duduk tu d jirus sebelum duduk serta lapikkan dengan pelapik tandas blh beli dr shopee atau guna wet tissue lapik atau tisu kering tgk apa yg kita ada bw ketika itu dlm beg..jika ada plihan tandas cangkung..better plih tandas cangkung..

mencuci dengan ramasan daun sirih

gatal pernah. berbau tidak.

pernah

Tidak