Salam.. sy nak tanya umur berapa anak boleh ambil ubat cacing ye.

Ubat cacing

10 Balas

Thun ank akk lhir 2003 stun thun stgh dh ksi ubt ccing..zmn skrg nk umo 2 thun mnum ubt ccing..tpi akk ksi ank akk Ms tu sthun stngh.. alhamdulillah ok je..

kalo ikut kk di tempat sy, bila anak sy dah start bertatih & umur dia masa 16 ke 18bulan macam tu la..dorg dah suruh bg ubat cacing, ubat cacing tu dari kk

Kk akan bagi bila anak start umur 2tahun. Dont worry. Kalau dia tak bagi pun, mmg dia akan tanya “ anak dah bagi ubat cacing ke puan?” 😁

ms dlu doc bgtw umur 2 tahun dah mula blh bg ubat cacing .stiap 6 bulan .bgitu juga org dewasa juga perlu makan ubat cacing

Wassalam.. boleh bg umur anak mula 2 tahun.. setiap 6 bulan sekali ya

Setahu saya 2 tahun. Tapi kena consult dengan doktor dulu

2 years old 😊

2 tahun

2tahun