Hi ibu2 nak tanya umur baby berapa tahun bolh bagi ubat cacing first time ada anak xde pengalaman lg

UBAT CACING

2 Balas

Maaf mommy, setakat ni saya belum pernah bagi ubat cacing pada anak saya. Minggu depan saya ada appointment kk untuk anak saya, saya akan tanya doktor masa tu. Tapi kalau berdasarkan blog penulisan Dr Zubaidi ni, kita dah boleh beri ubat cacing kepada anak seawal umur 1 - 2 tahun mengikut dos yang sesuai. Saya cadangkan puan minta pendapat doktor di klinik sebelum beri anak ubat cacing: http://drzubaidi.com/blog/perlukah-ubat-cacing-untuk-anak/ #TAPsupermoms #TAPactiveusers

3y ago

Okay puan @Lidya 👌🏻

Puan lidya, saya baru balik dari appointment di kk hari. Saya dah tanya nurse ttg bila umur sesuai nak bagi anak makan ubat cacing. Nurse bagitau start umur 2 tahun 😊. Hari ni saya ada appointment dengan nurse je, takde appointment dengan doktor. Tu yang saya tanya nurse saja. #TAPsupermoms #TAPactiveusers