Braxton Hicks

Tumpang tanya. Macam mana ye rasa nye Braxton Hicks. Ada kah perut mengeras or perut ketat tu salah satu Braxton Hicks ( contractions palsu). Kadang² sakit pinggang teramat sangat. Setakat nie masih boleh bertahan dengan sakit tu.. kalau real contractions memang tak boleh tahan ye sakit nye. Maaf banyak tanya

1 Balas

Kalau mmg perut mengeras tapi hilang2 tu mmg braxton hicks. Kalau real contraction awk akan rasa perut mengeras + sakit pinggang mcm kena lenyek lori setiap 5 10 minit, dah boleh ke hospital ye.

2y ago

Mcm sy sakitnya dlm 1 minit lebih tapi dia akan datang setiap 5 minit