Cuti sebelum due date

Saya sekarang 35 weeks dan saya planning nak apply cuti tempat kerja cuma saya tak pasti untuk ambil cuti 2 minggu atau 1 minggu awal dari due date. Saya risau terbersalin 38 weeks sebab saya ada gdm dc, boleh ke mommies bagi sya nasihat atau idea? Terima kasih #ingintahu #firstmom

2 Balas

GDM DC kena serah diri hari due kan? so for me awk blh apply 2 minggu awal. but if tak rasa nk bsalin lg, blh ckp dgn HR awk nk masuk kerja lg. Sy xde GDM, mula2 apply leave 38w. tapi tak rasa nk bsalin, so sy inform HR utk masuk kerja mcm biasa. at last sy start cuti 40w. dpt surat serah diri, 41w baru sy slmt bsalin.

1y ago

Ohh faham2. Kalau macam tu, saya apply shj 2 minggu awal. Terima kasih atas suggestion 🙏🏻🙏🏻

Sy GDM gak. 38w kena serah diri which 30/09 ni. 14/09 ni start cuti dah. ☺️ cuti pon ok awk. Boleh rehat bdn n ckup kn tido.

1y ago

Ohh tarikh serah diri doctor yang bagi ya? Atau macam mana ya? Sya fikir juga nak cuti 2 minggu awal sebab nak berehat 🥹