CB tu memang tepat ke?

tu CB ngan test kit yg biasa..sy dah g scan ary isnin ari tu .tp doc ckap tak nampak apa² pon .doc ckap mybe awal kehamilan bawah 5w...dekat CB 2-3 dah...usia kehamilan berapa yaa kita da boleh scan n tngok kantung babyy ?

CB tu memang tepat ke?
19 Balas

Sama macam sy sis, CB result 2-3 maksudnya kandungan dlm 4-5 minggu sebab excited sy pergi scan swasta tk nampak apa cuma rahim tebal terus refer KK doc syak ectopic ( kandungan luar rahim ) scan 3 kali atas dan tvs scan bawah pun tk nampak , refer pulak HSI, doc sana pulak scan pun tak nampak, mujur tk kene tahan wad. Repeat lagi scan HSI still tk nampak kantung. Sedihnya rasa. Balik rumah dengan perasaan hampa n sedih. Selang bbrapa hari tu sy positif covid, berganda sedih n stress, dalam masa sama tu keluar darah fresh n spotting coklat sampai habis kuarantin pun still ada. Alhamdulillah sy di beri kesembuhan, g check kk doc tanya nampak tak, ada degupan jantung kelip2. Kandungan 8w. Menangis waktu tu jugak depan doc. Alhamdulillah. Doc ckp mungkin terlalu awal sy scan, sb sy excited. 😂 semoga di beri keajaiban ya sis. Jangan stress.