CB tu memang tepat ke?

tu CB ngan test kit yg biasa..sy dah g scan ary isnin ari tu .tp doc ckap tak nampak apa² pon .doc ckap mybe awal kehamilan bawah 5w...dekat CB 2-3 dah...usia kehamilan berapa yaa kita da boleh scan n tngok kantung babyy ?

CB tu memang tepat ke?
19 Balas

Benda ni dia ikut bila persenyawaan tu berlaku kan? Tapi setakat ni utk agak2 berapa minggu tu cb agak tepat la..and doc pun cakap maybe bawah 5w, cuba cek balik kertas rujukan cb tu. Kalau keluar 2-3w Maksudnya kandungan baru dalam 4-5w, mcm lebih kurang yg doctor tu scan je. Awal pun dah boleh je Kalau nak pergi scan, cuma leceh kalau xnmpak kena repeat plk after 2minggu. So nasihat Sy Cuma kalau puan jenis kandungan mmg takde masalah/risiko, xpernah keguguran, xspotting/bleeding boleh je tunggu until 8w baru gi scan balik.