Ttc second baby

Ttc first baby❎ Ttc second baby✅ Ada tak mcm ni? Baby first senang lekat, sebulan kawen dah pregnant.. Tapi utk second ni susah lekat pulak😭 Tips pls.. Period normal je setiap bulan datang..

23 Balas

ank first umo brpe awk start ttc? sy mse ank first sebulan kawen trus lekat. nj umo 4thn nk conceive xlekat2 lgsung.. 2 thn ttc.. tibe2 prgnnt tp endup dengan luar rahim. lepas 3buln remove tube fllpio kanan Alhamdulillah terus ada rezeki lg ank kedua inshaAllah.. kalau ad rezeki lebih cubala pergi klinik untuk consult check kesuburan.. mcm2 possiblities escpcly kt yg prmpn ni.

2y ago

aminnnn.. inshaAllahhh ad rezeki yg xdisangka2 buat awk jugak.. bila kita da redho xdisangka Allah bg rezeki tu..

sama la.. ank 1st trus lekat.. nk dptkn no 2 8thn gk tp gugur lps tu..try lg utk no3(sb no2 kan gugur) 2 thn jgk lps gugur no2..dh lekat tu gugur lg.. emm.. lps 2 thn gugur no3,prgnt twin baru2 ni je... tp gugur lg dan lg... mei thn ni gugur.. total ttc sy dh almost 11thn sb ank 1st thn dpn nk msuk 11 thn.. 3x gugur dgn 4 ank syurga.... rezeki kan...

2y ago

akak bila tahu preggy akak makan duphaston.

Sama mcm sya.. TTC 8 bulan.. Second pregnancy.. Tips yg sya amal dan berkesan ialah makan banyak sayuran dan buah²an, (lebihkan pemakanan sihat), Ambil folic acid Suami istri makan, Fokus masa subur, dan pastikan semasa bersama pancut dalam² dan biarkan seketika dlm 5 minit, baring.. Buat konsisten mcm ni dalam tempoh dekat subur dan masa subur..

sama..anak 1st bunting pelamin.yg 2nd tunggu 7 tahun baru lekat..sekarang dah 2 tahun.masa ni sy Cuba aktifkan diri.join zumba.turunkan berat badan.Alhamdulillah masa yg no 2 dah setahun setengah.sy preggy lg anak no 3..skrang dah 33w..smg semua ibu2 dpermudahkan mendaoatkan dan melahirkan nanti..

fist bby 2019 umur sekarang nk masuk 3 tahun second bby keguguran awai tahun 2022..rezeki selepas 6 bulan lekat balik..sekarang usia kandungan 10w5d..saya jaga permakanan..mkn folic asid..banyakkan minum air masak..kurangkan benda yg berbisa@angin...

2y ago

..insha allah semoga ada khabar gembira bt puan nanti..aamin...mcm sya benda bisa angin sya tk mkn mmg pantang..

1st ttc: ggur 2nd ttc: ggur 3rd ttc: survive Sy gap 18bulan dari 2nd ttc baru ada rezeki lekat & alhamdulillah bby dh 4 bulan. Period normal, jumpa wktu subur tiap bln. Tips: klu ada mslh kesihatan, control. tukar diet, aktif bersukan, avoid stress.

sy yg first 4 tahun baru ada yg second ni belum ada rezeki lagi tgh ttc juga.. anak first da 3 tahun.. sepanjang menyusukan tu takda makan apa2 perancang pun masih juga tak lekat. doakan sy ada rezeki juga ya

sama la..tp xde lah lama. ttc dalam 6 bulan je tp lepas tu baru perasan, baby 1st lekat bulan syawal, baby 2nd pun bulan syawal. agaknya bulan syawal bulan kesuburan sy 🤣🤣 haha boleh lak camtu 😅

sama la saya.anak first sebulan kawin dh lekat..nak dpt no 2,ttc 3 tahun lebih.alhamdulillah skrg tgh tunggu hari je utk baby no 2. doaka saya dipermudahkan urusan kelahiran,baby dan mami dia sihat jugak

saya anak first senang lekat...yg second ni 7 thn menanti...baru2 ni lekat tapi gugur...InsyaAllah akan ada rezeki buat kita nnti...teruskan berdoa dan berusaha...serahkan segalanya kepada Allah..