Sebelum ni sy pernah pregnant & bersalin 25w..jd xda rezeki utk sy..apa perlu sy amalkan ?

Ttc 1tahun lebih

3 Balas

Sy pun pnh bersalin 20w ttc ckup sthun alhamdulillah pregnant ke 2 n skrg dh 26w n dmonitor pakar sakit puan every 2 weeks dkt hospital. Doakan sy slmt lhirkan baby ni ye. Moga ada rezeki puan dlm msa tdkt. Jgn skip folic acid jga.. Sy hritu amalkan madu and kurma ajwa jgk sblm pregnant.

Ada mslh kesihatan x such as diabetis, high blood pressure, obesity? If yes perlu control dlu. If no, need to consult dktr pakar sakit puan utk check whether u hv pangkal rahim yg pendek or tidak.

semoga ada rezeki