Pregnant lagi??

Just nak tanya u olls yg pernah hadapi, saya dah lewat period selama 13 hari, sy x check lagi samada sy pregnant atau tidak sebab saya takot sgt...kerana baby nmbr 2 sy baru 1tahun 3bulan...arini sy mcm sakit sengugut...nampak ada spot dan blood sikit...pastu baru sy mandi ni balik xda dah blood tue...Allah, entah kenapa sy risau... Sy takot ke nak hadapi kalau pregnant Sy risau ke sebab pregnant time2 covid ni? Ada ke sesiapa yg pernah hadapi mcm ni?

3 Balas

Sy pun mcm awk.. Tkut sgt mgandung time covid ni. Tp dah mlekat mmg kena disiplin la klu p pasar. Mmg xklua rumah sgt. Suami pn sbulan skali swab. Ank last sy br 1tahun 11bulan mmg btul2 xready lg. Sport yg awk ckp tu lebih kurang mcm sy jugak, ada spot tp pregnant .. Dlm Msa 4hari kejap ada kjap xde.

3y ago

oh yeker?...skng awak mcner?..ok ke?....tuelah kan....hati kena terima dan redha....ni...check2 spot ada...tapi blood xda pula....baby awak ok ke?....anak sy yg kedua ni menyusu badan....nangisss je nak menempel....sy xpasti sy kuat ke x nak hadapi.....

Sy ok je susu kn ank tp nipple la sakit. Sy pun slow2 ajar ank susu botol. Kndungan sy ok, xde apa.. Mmg elok dlm rahim . Biasa ada drh ni org tkut dia jdi luar rahim je. Awk try la cek upt dlu kot2 positif.. Kdang2 sport tu tanda br nak menempel..

3y ago

Agak susah sikit nk ajar botol sbb dia msti nk nipple yg ori hehehe. Moga berjaya.. ☺️

Kalau xcek pun, andaikata la pregnant, akan tahu jgk Lambat ke cepat je, better tahu awal. Kalau cek and negatif, tak pregnant, cerita lain la plk.

3y ago

tuelah...sy pon rasa...mcm sy kena tabah hati nak check....insha Allah...tgk esok pagi lah mengechek ....huhuhuhh