2mgu lepas sy scan bby 8weeks....

Tp doc x dpt nmpk or dgr heartbeat bby ..direfer hospitl. ..doc bg 3mnggu lg br repeat scan.... Tp sy sht.. No bleding..... Ad x prnh alami sprti sy......tq

13 Balas

Samalah saya. Doktor HKL buat transvaginal scan 2 minggu lepas nampak janin macam baru usia 6 minggu, bukan 8 minggu ikut tarikh last period. Heartbeat pun tak ada lagi. Doktor bagi masa 3 minggu, lepas raya ni scan lagi. Kalau still tak ada heartbeat, maknanya kandungan tak menjadi. Seminggu jugak berendam air mata. Sekarang saya cuba untuk positif. Banyak2 kan berdoa insyaallah semuanya okay 😊💪

5y ago

Tula ni pun lpes raya br scan.. Positf je skrg hrp smha ok

Pernah.. Masa kandungan kali kedua dlu, kandungan pertama gugur. Molar pregnancy doc pgil. 8w still no heartbeat, after 2 weeks scan blk still jgk xde heartbeat doc bg tempoh masa a week utk dtg bt dnc. Sy redha & pasrah. Kandungan kali ke 3 alhamdulillah twin pregnancy tp 1 je survive 😊 skg alhamdulillah anak dh usia 2tahun

4y ago

Tengah mngalami nye skrg.. Dr. bg masa 3 mggu untuk dnc.. doakan supaya ade ke ajaiban buat sy juga..

Penah jadi kat sy masa 12w aritu. Doc tak dpt dengar heartbeat. Tapi dpt bacaan heartbeat tu pun rendah. Doc minta baring n rest dlm 30minit. Pastu baru dpt dengar heartbeat baby tapi slow je. Mungkin mummy penat kot. Atau pon berpuasa ni. Banyak kan rest ya

Yea same with me . No bleeding no stomach pain .. when I go to normal monthly check up .. dr said no heart beat ready for baby on my 11weeks .. dr tell me have to wait for 2 weeks for bleeding if still no bleeding means have to go DnC .. last2 i go DnC..

semalam pegi scan, ikut tarikh last period dr. ckp 5weeks..bila scan belum ada nampak apa2..dia bg masa 2weeks utk scan balik..saya mmg dah rasa segala morning sickness semua tu.harap menjadi..aamiin.

5y ago

insyaAllah..aamiin..lepas raya ni scan balik

If possible, go to another doctor, as if the other doctor can detect the heartbeat, that will put your mind at ease. Its much better than wait 2-3 weeks in despair thinking about it.

Sis g scan kt swasta..tp petua sy kenalan sy semua amalkn..time nk scan 2 num air masak byk2 bia ase kembung perut 2 klo nk kencing tahan..sy buat jd 8week npk heartbear tumil je

Xde ape sis positif je.. mmg biaseny ade mcm tu.. sy pun scan mase 8 mggu tu apepon xnmpk je.. doc suh dtg scan 2 mggu kmudian.. ni tggu lgi smggu sy nak scan smula 🥰

Alaaa takotnye denga cite awak. Saya pon dah 8 minggu ni, doc bg date 17 jun nanti for 1st checkup. Harap² semuanya sihat la.

Sama sy tp td 10 week da nmpak da smua..alhamdulillah positif n doa baik2 spaya kandungan sihat insha allah

5y ago

Alhmdulillah inshaa allah psitif