Kandungan 7 minggu 2hri

Tp alahan nasi😭tak ada serela MKN nasi siang dan mlm pon sma😔 ikan pn alahan tak MKN just nak muntah tp tak muntah entah knpa MCM ni baru bersalin bulan 5 lps kandungan dh 7 minggu sesiapa yg ada pengalaman adakah itu berbahaya?😭😭boleh tlg ksi tau sy tak

5 Balas

kalau sis tak boleh makan nasi, cuba cari makanan ruji lain mcm roti or mi yg boleh gantikan nasi tu. sbb karbo pun penting dlm menghasilkan tenaga terutama masa tengah mengandung ni.. n kena kuat semangat n banyakkan bdoa semoga urusan sis dipermudahkan ye..Aamiin3

9mo ago

ni semua rezeki Allah nak bagi sis.. kita tak tahu apa hikmah-Nya..

sama la dgn sy sis. ada time ok makan nasi. ada time tu , baru tengok nasi je terus nak termuntah. solutionnya, mmg kena cari makanan lain macam roti ke, mee , bihun. macammama pun tetap kena makan.

Normal sis, tidak semua sama pengalaman ketika mengandung. Banyak bersabar & just enjoy your pregnancy. Tak lama jugak tu sis, masuk 2nd trimester akan beransur ok jugak tu

9mo ago

ya sis kali ni memang nak pigi berkilnik😭takut sngt brsalin

bayi mati masa umur kandungan 8 bulan 😭

normal. cuba makanan lain.