nak naikkan hb mcm mne ek...pastu sunquick yg mn sesuai utk ibu mengndung...tolongggg..

tolong sy naikkan hb dan kawal bsp wktu pg

15 Balas

doktor sarankan saya makan 2 biji zincofer setelah hb saya low nasa kandungan umur 5 bulan. hb okay sampai melahirkan. elakkan makan sayur bayam sebab ada zat dlm kandungan bayam menyekat penyerapan iron ke dlm darah. sayur hijau berdaun yg lain okay dimakan.

3y ago

ok2...bru nak cuba syur bym...terima kssih sis

Saya consume shaklee vita-lea plus dan b-complex 🥰 minum dengan air sunquick original 👍🏻 Alhamdulillah dr 11.5 trus naik hb 13.7 🤭😁

sy bli kat aeon...susu ni pyh nk dpt..hrga dia pn blh tahan..sy minum dh 2tin..alhamdulillah hb sntiasa ok

makan jambu batu okay utk gdm dan utk naikkan hb .. jmbu batu ptong gula dlm bdan jgk

mkan kurma delima Insyaa Allah ok..try jus mamariam.sya mnum ok.sunquick kdg2 kosongkn perut

minum susu ar rayyan...sy amalkan tu...hb cntik n tigi...gdm pon xsgkot...cube lah

sunquick oren takde gula & jus jambu batu merah. Insha-Allah hb elok cantik.

Ambik vitmin obimin,sunquick tnpa gula n minum air msk byk.. sy hb cntik smpai 14

Try makan Iberet Folic. Dan minum dgn air jus. InshAllah sgt membantu.

3y ago

sy makan ubat ni tapi mcm x sesuai...terus cirit birit dan selera makan hilang...bdan terus jd xde tenaga...hb pon x naik...knpe ye

cuba minum jus mamariam..hb cantik,sy dh try..☺️👍