Barang untuk bawa ke hospital?

Tolong share berapa helai, dan apa yang patut bawa untuk ke hospital nanti? ?? really dont know.

1 Balas

😅aku actually dah tiap 1 karangan panjang.pastu tertekan back pula..hilanglah sumua.. but its ok. i tiap balik -maternity loop pad. misi kata kena ganti balik.20pcs for normal delivery.30pcs for cserean. i buy brand intimate.ada free belt.1pack 10pcs and 1pack 20pcs.harga for 30pcs less than rm10 -going home outfit :mami 1 set. bra,panty,tudung(for muslim),baju,seluar. :baby 1 set romper,instant swaddle,mitten,botties,topi. romper and instant swaddle ni sebab nanti time balik security akan check tag kat kaki baby and tangan mami.so senangkan u nanti la. --toiletries i bawa travel size drypers head to toe.mami boleh pakai,baby pun boleh pakai.tak perlu nak bawa shampoo bagai.1night je pun.unless ada kes. toothbrush and toothpaste.bawa yg hotel punya.senang.lepas guna buang. deodarant. lipbalm lipstick moisturizer tak perlu bawa makeup.nak bawa pun ok juga but nanti kau beranak tak da masa kau nak makeup2 -diaper tak perlu bawa banyak sangat.only time balik je baby pakai. kat hospital dorang sedia lampin kain. -wet wipes. 1pack. -pink book -ic husband and wife. -cash -towel.for mami and baby. -panties.for stay kat hospital.yang disposal pun ok. -socks. -tudung.untuk stay kat hospital nanti.(for muslim) -makanan coklat,kurma,air.time bersalin,u will need it for energy. hospital sedia baju untuk baby and for mami. ni untuk hospital kerajaan. sebelum ke hospital,shave kat bawah tu sbb nanti senang dorang buat episotomy.dorang akan tlg shave but area yang dorang buat episotomy je.kalau tak nampak,suruh husband tlg or guna mirror.aku shave guna rasa2.😅 ni yang i akan bawa la tapi maybe akan tambah. semua i letak dalam bag luggage and diaper bag.misi i kata tak ada labour room bag.sbb i ada baca article org kata ada labour room bag. i rasa breastpump pun tak perlu bawa..susu tak akan keluar that banyak.and jgn bawa susu tepung.nanti misi tengok kena marah nanti kau sbb dorang galakkan breastmilk.

5y ago

Oh kalau terus buat boleh ke?