Berapa helai bawa baju baby utk ke bersalin di hospital

Hi mummy semua, Nak tanya pendapat semua,berapa helai seeloknya nak bawa baju baby ke hospital? 5 helai cukup ke atau byk sgt? Thanks semua ? #32w2d

14 Balas

Saya bawak baju baby 2helai je. Tengok jgk kalau awak bersalin normal pagi bersalin petang dah boleh balik. Kalau czer je 2hari. Saya czer jdi bwk 2helai je. Pampers bwk lebih.. kalau tk cukup brng mintak je suami ambik dkt rumah.☺️

4y ago

Harap2 sy bawak cukuplah. Baju bawak 4 psg, pampers small pack, wet tisu small pack, kain bedung 3 helai, mitten n booties 2 set. Sy lupa nak asingkan khas utk labor room. Bawak 2 beg mommy n baby je. So sesiapa yg 1st baby tu nanti siap2 pack utk labor room. Hari tu rasa dah mcm complete hehe. Sy 1st baby n precious baby, so kena czer atas nasihat doc. Semoga dipermudahkan semuanya utk mommy ye

Saya bawak dua je. Satu lepas bersalin and satu lagi untuk discharge. Sesetengah hospital ada ready baju baby after deliver. But in case bawak lebih pun ok. The most important is swaddle jangan lupa. Good luck mummy

Sy haritu bwk dlm 5 pasang. Tp yg guna baju sehelai dgn pampers time masuk labour room. Lepastu dgn hri nk discharge wad je. Selebihnya xpakai sbb ank kuning letak dlm inkubator xberbaju.

Bwak je . Sepasang untuk lpas lahir. Sepasang untuk hari kedua. Dan lg sepasang untuk hari ketiga . Lg stu nk nasihat . Bwak wide tisu byk² sbb newborn berak byk.

Takpa. Standby byk 5 pasang pun sis. Senang kat husband tayah ulang alik dalam hospital ke rumah..semoga dipermudahkan urusan bersalin ye.

Saya masih dlm persediaan barang2 baby... harap2 la sempat balik kg...smoga covid19 ni cepat2 berlalu...brg2 baby semua dkt kg lagi.. huhuhu

4y ago

Tulaaa...nanti klo awak dah twu keputusan kebenaran polis ke apa tu, bg twu ye..boleh jgk prepare...tp td tanya husband dia ckp tunjuk buku pink je.. kita balik bersebab bukan sje2..

X pe bwk sikit..cuma kalau ada masalah je yg lama..boleh bwk,3 ke 4 helai..lg pun baju baby kecil je..x makan space pun dlm beg kita..

Saya bawa 3 pasang baju je. Sebab rumah dekat dengan klinik, in case kena tahan boleh balik ambik baju dekat rumah.

Saya bwk 6helai 🤣 saya buat camni. LB, Day 1, Day 2..day 2 kira extra.. Takot kena tahan lama

4y ago

satu bag zip tu berapa helai baju baby ?

Boleh je standby sis. Risau rumah jauh nak ulang alik payah pulak nanti. Biar bawak extra ;)