PREPARE BARANG BABY

Hy mommy , kandungan saya dah masuk 35 week . Barang baby n mommy pown dah siap semua. Bantu saya . Saya masih keliru , apa yang penting untuk dibawa ka hospital ya ? Sebab nurse ada bgtwu , barang baby tak perlu banyak. Jadi , saya nak bawa berapa helai baju ? Mandian baby bawa sekali tak . Ada yang cakap tak perlu . Ada yang kata bawa ja . Masih confused 😅. Kalau bawa 3 helai baju cukup tak ? Baju mommy kena bawa berapa ya. Bantuin saya 🙏🙏 #firstbaby2020

1 Balas

sy bwak baju beby packing dlm plastik sesiap. stiap 1 plastik, baju sahaja + pampes. sy buat 3 plastik.. extra pampes 5keping,bedung beby,barut 2helai, 1set mittens utk dipakai keluar spital nnti.. baju mommy nnti pakai baju spital spnjg kat spital..hehe. bwak la 1persalinan lgkap keluar hspital nnti.. jgn lupe pad & seluar dalam lebih..

4y ago

xperlu sis, xsempat nak ber-yuyi nnti, kita dgn sakit kita lagi, time tu mmg doa cepat2 keluar spital baru slesa nak belek2 anak kat umah.. plus, kat spital gov biasa beby xmandi pun lagi,depa lap2 jek beby..hehe