Luka jahitan bersalin masih pedih.

Salam. Harini genap 9hari bersalin. Sy bersalin dgn bantuan vacuum dan luka agak besar. Skrg masih pedih dan berdenyut pada jahitan sehingga tak dapat duduk. Sy byak baring. Anak pun x dpt nk uruskan sendiri. Sy cuci guna ubat kuning yg hosp bagi. Sblum sapu ubat tu sy akan biarlah tmpt tu kering dlu bru sy sapu ubat. Tapi pedih sama. Lama lagi ke nak hilang pedih ni? Sy kalau boleh nak duduk elok. Skrg berdiri pun rasa xselesa.

4 Balas

xde ubat tahan sakit ke kena bagi? sy cm tu juga mula2, nak duduk x selesa. sbb jahitan luka smpai bontot 🤭.kena baring juga baru ok. cek up kat kk aritu, nurse maklum cm ada luka sikit. better guna panty liners klu darah nifas x byk. skrg sy tgh berpantang hari ke-17. bila pakai panty liners, barulah selesa sikit nak duduk. kalau x, sakitnya duduk wlupun da pakai pad maternity... still sakit...

dktr xde bg ubt antibiotik ke.sbb sy pun bersalin ank no 3 ni vacuum jgk setiap pakej seluk lg sbb uri melekat.sy pun jahitan bole thn byk jgk.xpi sy lbh kerap tkr pad lps tu rjn bsh n sapu ubt kuning.sy hr ke3 dh ddk bersila n dh pakai seluar pn.sbb uruskn ank sendiri bw cek kuning lps tu drive kete.suami cuti dh hbs.ank pn dh sek.

hi sama la macam saya, tapi nurse n dr kata luka ok takde apa..tapi pedih betul. sis dh ok ke?

cuba minum pati gamat emas,sy luka jahitan bersalin dh ok.. alhamdulillah minum itu