MAAF KALAU GAMBAR LUCAH

sorry sangat sebab post gambar macamni tapi saya betul risau² sbb tak tahu nak tanya siapa 😭😢 . cerita dia camni , hari ke 14 sy pantang luka ceaser kiri saya keluar air tapi lepas lap dah ok tak keluar apa² tapi esoknya pula luka bahagian kanan berdarah masa mandi dan bercampur lendir kuning tapi tu pun lepas lap dah ok . pastu sy ada pergi hosp untuk check luka sebab takut infection . lagipun sy nak minta apa² ubat sapu tapi nurse sy cakap kalau ada jangkitan sy dah lama demam , dia kata luka saya ok je and kena rajin keringkan tak perlukan apa2 ubat sapu pon . so saya balik dgn hati tenang . tapi masa hari ke 23 berpantang luka ceaser saya bahagian tengah² betul² bawah pusat ni berdarah . banyak tu mcm 2 titik la . tapi memang seram gila cuak semua ada 😭 . so sy tak tahu nak pergi mana lagi . kalau pergi hosp jumpa nurse mesti dia cakap rajin keringkan je . sy bagitahu family , family pula cakap sy degil sbb taknak makan pati haruan la . tanya makcik katanya ubat kuning sy dh beli tapi takut pakai sbb takut tak kena pulak ubat tu dgn sy . sampai la harini hari ke 25 berpantang luka ceaser bahagian tengah tu je sakit . sakit dia mencucuk2 . lap pakai towel dab2 pun mcm kena cucuk2 . sy tak pandai nak tgk luka sy tu terbuka ke tak . tanya husb , husb pulak ckp dia lagi tak tahu . susah la mcm ni . sy dah cuak sbb takut kena jahit hidup2 sbb ada jangkitan bagai aduhhh . tapi bila saya perhati sy rasa luka saya memang terbuka . sebab dari hujung ke hujung luka sy nampak kulit luar je iaitu warna kulit saya tapi luka tempat berdarah ni colour putih pink . pastu sy tak tahu apa benda colour hitam tu . boleh tak korang tolong tgkkan ?? tolong la saya . saya risau ni 😭 . boleh tak tunjuk sebarang ubat yg sy bole beli kat farmasi ke . tolong sangat . terima kasih 😭😢

MAAF KALAU GAMBAR LUCAH
2 Balas

ok je tu..xde apa..xyah sapu apa pun..biarkan kering je tmpt luka..minum air kerap..tapi jgn byk sekali gus..kot nti bocor kt situ..

ok je tu. dah tutup tu. dont worry. tgh prses sembuh tu. asal jaga kering2 and jgn keluar air bisa/nanah je