Ramai tegur perut saya kecil kalau ikutkan usia kandungan 17mggu adoii menimbulkn risau di hati

Tolong bagi nasihat next checkup senin depan uwaaaa sedihh mcm2 pk risau pun ada ni kandungan ke tiga yang selamat

43 Balas

ok la tu sis..heheh..sy ny 27w tp org ckp prut kcil,pregnant ank no4..slalu prgnant ank lain semua bsr prut,,yg ny je kcil skit,mgkin sbb ruang kat dlm prut dah bsr tu sbb xnmpk sngt..hehhehe..smoga dpermudhkn sgala urusan mummy2 ea🤲

Sama sis saya dulu pun masa 17 week tak berapa nampak perut. Even sekarang dah nak masuk 8 bulan pun kadang ada yang tk perasan saya pregnant sebab perut tak besar sangat🤣🤣 tapi takpa je asalkan baby semua okey ikut week yg sepatutnya.

6mo ago

Baik sis nanti 20weeks scan kt kk senin checkup biasa hb berat badan smoga sumenya baik2 shja amin

bru 17w sis... sy ni 32w tp perut kecik... rmai dk tegur... tp alhamdulillah bila scan doct kta baby membesar dgn jayanya... hihihi... don't worry sis... nnt scan baby kita blh tau baby sihat ke tk... so abaikan je kta2 negative tu ..

6mo ago

Biasala sis bila preggy ni kan emosi up and down bila org kata gitu auto tpk sihat ke x bby aku dlm perut ni mcm tula

sy 37w tp mcm baru 4bulan.. sy bdan tggi berisi.. ank first dlu bdan kecil perut besar 🤣🤣.. okay je sis asal baby sihat.. perut besar2 nanti ada selulit pula,alhamdulillah sy 2 anak xde garis2 kat perut

Sy pregnant anak ke 4,dah nak masuk 35w pun pakat dok tegur perut comel, kecik je. Semua tak percaya ckp dah 8bln+. Tapi bila lahir, anak berat ok je.. 2.8kg,3.4kg,2.7kg.. Yg dlm perut ni x tau la berapa kg

Saya 26weeks pun orang tak perasan saya preggy 🤣. Kalau pakai baju ketat sikit baru depa tanya dah berapa minggu. Jawab 26 semua macam ehhhh tak nampak preggy pun. But rilex jeee. Huhu.

janji doc cek bby sihat dh okay sis takperlu fikirkan apa org kata sbb saya pun pernah mkcik tegur kandungan mcm kecil masatu 7 bulan dh masuk 8 nk ke 9 ni ha tak leh sorok dh perut 😂

Baru 17 minggu, OK la tu. Saya lagi suka perut kecil sebab tak nak orang perhatikan perut saya. Hahaha. Dah masuk 7 bulan, tak boleh sorok perut dah. 😊

6mo ago

sama la, org selalu tgur perut kecik je. lepas kluar, haa kau 3kg 🤣 org pun mcm takpercaya. celah mana bby mnyorok pun taktau lah🤭

klau nurse n doc tak ckp apa2, ok sja tu sis.. yg sy sdh 28week pun Ada yg ckp kecik, pdhal sdh masuk trm 3 🤣 yg pnting ibu shat. anak sihat. jgn dngar org laa.. relax je