Kandungan 8minggu

Salam semua. Nak tanya usia kandungan ke berapa baru dpt tgok perubahan perut. Rs tk sabar je. Tp risau pun ada sb ada org ckp kalau 8minggu biasanya perut dh boleh nampak

33 Balas

Hehe sis 8 minggu masih kecil sangat lagi. Nanti dah masuk 6 bukan keatas baru nampak sikit sikit. Tapi ikut badan orang juga laa ada yang nampak jelas ada yang nampak gitu gitu je 😅. Macam saya nak masuk 7 bulan nampak perut buncit je sebab memang buncit dari sebelum preggy lagi 😂🤣

Saya 7 bulan nampak macam boroi and ada ketul bulat kecil sikit timbul. Bila pakai baju tetap tak nampak apa 😂 Orang kata baby tak sihat. Tapi banyak kali scan semua alhamdulillah doktor kata baby okay sihat dan lasak. Semoga dipermudahkan

2y ago

Itulah kan. Sy pun hrp baby ok je. Lgpun ni anak pertama. Hari2 kepala ni asyik tk senang duduk je kejap pk tu kejap pk ni

klau 8 mggu perut dah nampak tu bukan sbb bby tapi sbb lemak jer sis 😂. lgpun kalau 8 mggu dah pak perut cuba bygkan nnt dah 9 bln confirm baby x muat & x blh lahir normal sbb bsr sngt. mumy² yg hamil kembar pun x nmpk lg perut usia 8 mggu ini kan yg x kembar.

2y ago

Heheheh. Sy agak berisi sikit. Kalau nampak skrg pun lemak je ni.

Relaks 8 minggu mmg tak nampak apa lg.. sy first trimester suka meniarap.. Dh second trimester baru hati2 dgn perut walaupun tak besar lg.. nnt dh 7 bulan mcmtu baru nampak sis. Kalau tak dia nampak mcm perut buncit baru lepas mkn byk je😂

2y ago

nnt dh third trimester perut besar mendadak.. haa time tu rasa la semua sakit2 😂 skrg sy tgh rasa semua tu , skrg ni fikir nk deliver cepat je.. berat dh bawak perut sana sini plus tak sabar nk tgk baby hehe

No worries awk, as long baby awk sihat. Jgn pedulikan kata org lain org lain bentuk bdn nya. Saya ni jenis buncit 10 week dh nmpk sikit tktau lemak ke baby 🤭🤭 mudah mudahan utk awk, yg penting baby and awk sihat.

2y ago

Inshaallah moga kandungan sy tkde apa2. Risau sbnrnya.

Ikut badan masing2. Sy 7 bulan baru nampak perut. 🤭 kawan pun terkejut, “bila masa kau pregnant?” 😜 8 minggu masih awal nak nampak perut, 20 minggu ke atas slowly nampak. Jangan risau ya 😍

tak lah Ngan Sya 8 minggu biasa ja perut dh nak 20 minggu MCM tu bru ada lh perubahan pda perut jangan dengar sangat apa yang orang kata biasa lah orang kan suka banding² kan dia dengan diri kita

5bulan keatas baru nampak untuk 1st baby. Depends perut ibu tu sendiri. Ada yg awal ada yg lambat. Asalkan baby sihat, perkembangan dia mengikut usia kandungan insha allah takde apa yg perlu dirisaukan.

2y ago

Terima kasih. Sy br firstbaby tkde pengalaman apa2. Tu selalu tny dlm ni

saya masa 5bulan masih kecik sampai ada yg ckp tak mcm preggy. Tapi once masuk 6bulan dia mcm tiba² besar ye. 😅🤭🤣. tapi jgn risau awk besar atau kecik as long as dr kata baby sihat

Bulan 7 baru org perasan sy pregnant😅 sebelum tu pelik jugak nape perut ni tak besar2 tapi stiap kali scan baby ok je besar 😂 7bulan pregnant baru naik 5kg.