Ramai tegur perut saya kecil kalau ikutkan usia kandungan 17mggu adoii menimbulkn risau di hati

Tolong bagi nasihat next checkup senin depan uwaaaa sedihh mcm2 pk risau pun ada ni kandungan ke tiga yang selamat

43 Balas

jgn dgr kata orang sis, badan kita lain2.. mcm sy badan kecik, perut pun nmpk kecik. padehal scan berat baby 2900gm kndungan 37mggu. yg penting anak sihat dan selamat

Anak first saya pun kecil je perut tapi baby lahir okay je. Yang second ni pun kecil, scan baby memang ikut gestational age. Jangan risau ye awak 🥰

kcik sgt salah besar pun salah. mcm sy hri tu prgi kk ada mkcik tu tnya brpa bulan ni ? sy jwab lah 5 bulan .. laahh bsar nye perut 😓

6mo ago

kan. orang tak preggy konon lah semua konon jaga sensitiviti, body positivity lah selesa dalam badan sendiri lah etc. bila preggy je eh tiber semua orang dapat free pass nak komen2 pasal badan orang sesukati. tiber dapat green light nak body shaming. saya pun dari 5 bulan dah nampak perut. padahal skrg dah 8m, berat saya naik 7kg je. husband saya cakap sebab berat saya semua mmg naik kat breasts and perut je. muka, lengan etc takde naik langsung. perut pun naik ke depan, takde ke tepi. kalau tengok dari belakang tak nampak macam orang preggy pun, sebab tu agaknya perut nampak besar.

normal je awk 17week bru. sy dh masuk 8bulan, tpi perut mcm 4bulan bru. kwn ii pn xperasan sy pregnant. Tpi alhamdulillah bby sihat je

Normal.. Sya dah 30weeks perut masih tk nmpak.. Baby main sorok2🥴🤣.. Asalkan perkembangan okay tak perlu risau sis..

Ok je tu sis sy dh 7 bulan pun org kata perut kecik sbb perut tebal selalu tk nampak sgt kot 🤣 ok la tk nmpk kan 🤣

Tak perlu risau sis. Sy anak kedua perut kecik sbb ank laki. Bila 37 mggu bru nampak besar sikit. Tp bby keluar 3.6kg.

Saya 30 minggu baru nmpk perut wak. Tu pun org ckp tak nmpk perut sgt. Pedulik jer. Baby besar sihat alhamdulillah

hahah. xpe sis. sye pon 20w tp bile org pegang perut. katenye mcm buncit je😂 yg penting baby semua ok

tak usah dengar mulut orang. asal doktor kata janin dalam kandungan sihatt n normal cukup la..