Sangkut air gula.

Hi mommies. Nak tanya. Saya baru dapat call dari kk. Saya sangkut air gula. Macammana nak kawal ye bsp before next checkup nanti? Next checkup 8hb. Kena jumpa dr. Risau kandungan pertama ni. 😕#pleasehelp #1stimemom

1 Balas

Diet suku2 separuh Diet no sugar & less carbohidrat (carbohidrat mkn sayur dulu sblm mkn nasi & lauk. Mkn buah-buahan kemudian. Kurangkan makan berminyak sbb minyak tu bg gula tahan lama dlm darah. Mkn sayur byk sbb sayur sbg filter gula dlm darah

2y ago

Terima kasih banyak atas tips nya ya. ❤️