Risau ☹️

Hai. Sy nak minta pendapat kalau ada mommy2 yg pernah ada pengalaman mcm sy. Kandungan sy baru masuk 12 minggu, tapi sejak last week sy mcm hilang tanda2 kehamilan. Risau baby kat dalam ok ke tak. ☹️ Next week baru appointment checkup. Fyi, sy tak ada sakit2 perut atau ada pendarahan pun.

10 Balas

kalau nak redakan hati yg risau, pi la check kt klinik swasta dlu sis. mcm saya mmg tkde alahan teruk. alhamdulillah, takde morning sickness. cuma selera mkn drop. tkde rse apa apa. mcm tkpreggy. hehehe. perut pon mse preggy 6 bulan bru nmpk. org yg tkthu semua ckp bila preggy, tkthu pon.. thu² perut dh nmpk besar.

Jgn risau sis..sy mcm tu masa 12w..saya perasan tanda hamil makin berkurang..normal sebenarnya, semua org x sama, ..sy dah 38w sekarang tunggu masa nk bsalin je..

12w mmg xde rasa pape pon sis... normal saya pon mcm tu.. hanya perut je bebunyi2... start 20w baru rasa dia denyut2.. 23w baby da start kick..

Kalau awk still risau, better gi klinik swasta utk scan. Alahan memang akan mcm tu on off. Macam sy dari awal alhamdulillah takde alahan ape2.

Dulu mcm tu jugak.. Selalu tanye diri pregy ke ni🤦‍♀️ sampai telupe tgh pregy.. Tapi skang da 30w alhamdulliah.. Positive ok

Kalau risau better pegi scan. Tp mcm sy masuk 12w alahan hilang serta merta. Skrg dh 23w alhamdulillah bby aktif je.

4y ago

Sama laa..tu yg risau tu. Tanda2/alahan all gone. Maklum la,1st time mommy. 😅 Thank u ye sis..doakan kandungan sy sihat2 je,aamiin.

Saya pun pernah alaminya then g scan baru rasa tenang lepas doc bgtau baby ok👌. Sis risau sbb byk fikir kot

Dlu masa sy pregnant xde tanda lgsg...xde pening mengidam mual mcm x pregnant...rasa normal kot...

Xmual, xloya, x rasa pergerakan tu utk sy biasa sbb 12w masih baru.

Try scan kat klinik biasa dlu sis. Sblm tnggu appoinment date.