What do you do when a toddler throws a tantrum in public?
Voice your Opinion
Get them involved in activities
Keep my voice calm and low
Acknowledge child's feelings
Just give them what they want
Others (please comment)

3285 respon

21 Balas

put the child in the car, sit with the child. after all the tantrums and he or she calms down.. then only question and explain why this behavior is unacceptable and how to manage negative emotions better. it will take time for them to adapt and learn but it be good for long term

Tak pernah ada pengalaman anak tantrum dekat public dan dekat rumah tak pernah juga , mainan dan makanan seperti buah2an dah banyak so dia tinggal minta apa yg dia nak

Pujuk peluk cium semua...kalau x jalan...saya tunggu sampai dia lega...baru saya bagitau kenapa mengapa dia x boleh buat macam tu....

i k ow its harsh but i will use the method by scolding him/her n giving warning if this doesnt stop,i am gonna pinch u😅

dukung peluk pujuk anak bg dia bertenang seketika..sbb ank oku pelbagai jdi lebih senang kena tantrum dkt publik

Try Tenangkn dia... pujuk dan dukung bwk ke.mne2 yg blh stop dia dr tantrum n.leka tuk ubah dia dr jd tantrum

Tak layan, bila dia ikut dari belakang sambil nangis, saya bagitahu sebab kenapa tak boleh sambil peluk dia

peluk dan pujuk utk ketempat lain... sbnrnye bwk die blek...

erm .. tak tahu he sbb anak² tak pernah gitu 😅😅😅

Cuba alihkan perhatian si kecil terlebih dahulu....