Adakah anda fikir titisan garam membantu hidung tersumbat bayi anda?

Voice your Opinion
Ya
Tidak
Tidak pasti

757 respon

8 Balas

2 anak lelaki saya umur 3 tahun & seorang lagi 8 bulan, 2 bulan kena selsema & batuk sampai kena admit hospital kerana pneumonia & sampai telinga bernanah..selama 2 bulan tu pergi klinik2 swasta & hospital swasta pakar kanak2 tapi still tak ok. Lastly kami fikir ada 1 klinik yg kami belum pergi..iaitu klinik kerajaan..kami mencuba rawatan kk & doktor kk refer kami ke hospital.. doktor pakar analisis sakit anak saya, sedut nanah ditelinga anak & diberi ubat antibiotik dyna amo..(nama ubat rahsia - kena jumpa dulu kalau nak tau)..3 hari lepas tu, anak saya dah tak selsema, x batuk & nanah pun kering..lega hati saya & suami tak terkira syukur alhamdulillah..pergi hospital tak payah bayar apa2 pun..terima kasih kerajaan 😘anak pun sihat #selama 2 bulan tu juga kami dah cuba sterimar, nebulizer, sedut hingus..tapi semua tak jalan

kalau kami kat klinik ENT( ear nose throat) cuci dgn air garam ni utk bersihkn hidung je. kalau nk hilangkn sumbat hidung,hilangkn kahak dktor lebih sarankn pakai nasal spray mcm sterimar tu utk baby😁..harap membantu.

Tak pasti

Tak pasti 🤔

tak pasti la

takpasti

notsure

yes