uri kat bawah

Tips,cara,nasihat..ape2 jelah petua nk bagi uri naik..uri sy di bawah..takut😭😭

10 Balas

Selalu ckp dgn baby..pujuk baby hari2 minta dye tolak uri naik ke atas..insyallah menjadi..sye start baby 4 bln dh xbole nk solat mcm biasa, sye solat secara duduk..sbb sye bru lepas major surgery kt rahim, lpas 5 bln surgery terus sgkut pregnant..so xbole nk solat semua mcm biasa..what i did, i always talk to my baby..n bnyk doa..after 2-3 kali checkup uri dh naik dah..placenta previa i stage 4, dh tutup keseluruhan cervix..but now tgl tgu hari je nk bersalin normal..

12mo ago

hi, uri awk naik balik tak lepas tu?

saya pn uri bawah jgakk . First dapat tau uri kat bawah masa perut 7bulan lebih. Tu pn puas jgak mntak ubat tp xjalan mybe baby nk kluar ikod tingkap jgak kot hihihi. Dh dkt 2bulan dh saya duduk kat hospitall. Skrg saya dah 36weeks . Tgu hari je nk bedah.

Petua org tua, urut dan jgn angkat berat. Kaki naik kan ke atas menya dar ke dinding, tahan nafas, pegang perut dari ari2 bawa ke atas, buat perlahan-lahan. Masa nk lepas nafas pun perlahan-lahan. Doa dalam sujud lama2.. apa2 pun, ikut nasihat doktor.

Pengalaman sy...uri kt bawah sy sujud bnyk...dan buat senaman menonggeng bnyk...pastu sebelum tdo sy akn rapatkn kaki ke dinding dlm 15min...buat setiap hri...elakkn bersama suami,jgn angkt bnda berat...baju basah pon xbleh

Lamakan sujud. Bt setiap hri, lps tu sembang dgn baby. InsyaAllah naik balik. Sy pn cmtu bln ke6 uri kt bwh. Bulan ke8 cmtu uri dh naik. Skrg tgu hari nk bersalin je. Moga Allah mudahkan urusan puan ye 😊

Sekarang dah berapa weeks? Klau masih diperingkat awal biasanya uri akan naik balik sejajar dgn pembesaran baby. Klau dekat nak bersalin masih uri dibawah tu susah nak cakap..follow saja arahan doctor.

Org ckp sujud lama2 msa solat....n ibu cuba lh bbaik dgn baby, mintk tolong dia, sruh dia bt kerja sikit, mintak tlong dgn baby n sruh baby tolok uri to naik atas🤭🤭🤭

saya pun uri kat bawah 😢 doc ckp klu 7bulan masih belum naik tak dpt beranak normal 😭

sya bru 5bulan tdi dktor ckp uri sya dk kat bwah tp xbwah sgt,sikit jaa . ada tips ka ?

try minum air kelapa .. tnpa gula lg ok klu 6 bln ke atas la