Kuning

Tips cepat turunkan kuning baby?

10 Balas

Bagi sy tk ada petua pn, just kerap susukan baby setiap 2jam. Kuning akan hilang melalui kencing & berak baby. Sy mix BF + FM atas nasihat doc, sebab susu badan lambat keluar. Tapi bila kuning baby dah turun sy fully BF. Banyak yg bagi petua itu ini, but kita tak tau badan baby kita tk sama. Kalo lagi memudaratkan siapa yg nak tanggung? So, why not ikut guideline dlm Buku Kesihatan tu Just Kerap susukan baby.

Pengalaman sy sendiri..mmg kene kerap nyusukn bby supaya bby kerap kencing n berak yg mane itu mmg amat membantu mengurangkn kuning..n sy dpt petua dr kawan supaya calitkn sedikit getah pokok bakawali ke tapak kaki bby.. alhamdulillah..dr ari first ank sy lahir da kene kuning..ari ke 9 da xde kuning..

Kerap kan susu dan as long bayi berak kerap lagi cepat turun. Tapi kalau jarang berak tu yang masalah. Ibu cuba makan buah atau prun maybe nanti bayi akan ikut berak juga. #TAPactiveusers #TAPSupermoms

Kerapkan bagi susu, sbb kuning tu akan keluar ikut najis. Kerap susu - kerap berak - cepat kuning turun 😁

hi sis.. boleh try mandian gel youbaby dan krim youbaby.. alhamdulillah menjadi.. sy sdri guna n jual ..

boleh cuba set jaundice ni..klau minat pm sy.. http://Www.wasap.my/60194397834

kerapkn bagi susu. if bf, mommy jangan makan pedas, halia.

kerapkan menyusu sis ..

kerapkan menyusu