Kuning lambat turun

Hi ibu2, anak sy 19 hari kuning masih 150 . Ibu2 ada tips tak nk turunkan kuning dgn cepat?

5 Balas

Anak sya 200+ hari tu. Takut juga. Alhamdulillah turun pergi 60 dalam masa seminggu. Mommy kena kerap breastfeed, pasti kan baby burp kadang2 tu setengah jam juga nak tggu baby burp. Mommy kena sacrifice kan waktu tidur. Tengah malam tu kejut kan baby utk susu. So maksud nya masa siang tu mommy kena pandai curi2 tidur sebab nak berjaga malam. Atau boleh minta husband tolong kan bagi susu yg mommy dah pump. Saya sapu baby balm vicks kat perut, tapak kaki dan belakang. Masa dia nak berak tu saya akan urut dia sikit2 utk lancar kan berak dia.

sy bg mandi herba mandian cina khas kuning . ank sy smpai 307 kuning nya , kmi kena tahan wad smpai ke neonatal , hmpir nak tukar darah . syukurr tk jdi .. balik jak rumah trus mandi kn ank dgn mandian cinaa . 3 kali jak cek dah bawah seratuss , seram kalau kena tahan wad lg . lg pn susah nk kejutkan ank kuningg , kena suaa susu badan pn dia tk buka mulut jd kena sua dgn botol susu

anak saya sebulan kuning. nasib tak kena tahan wad sebab kuning dia turun cuma lambat sangat sangat. saya try susu kambing karihomes tu sangat sangat berkesan

bf bby dgn kerap. bila bby kerap membuang, kuning cpt turun

Kalau nk beli ubat mndi cina tu bgi tau ya saya ade nk jual 4 paket

11mo ago

Rm5/pek