penat suami langgsung tk faham

Tinggal lgi sebulan je due saya, saya ckp dgn suami nak pantang sendiri sebab saya tak yakin nak pantang dekat rumah mertua, 2,3 bulan ni firasat saya selalu terfikir akan jd something time pantang rumah mertua nanti, sbb mertua saya ada perangai dia sendiri, saya jadi stress fikir psl pantang ni, suami pula tk membantu, mertua duk paksa pantang rumah dia, alasan saya ni tk thu nk uruskan anak, saya pun blh fikir la itu anak saya kot, saya dh cakap dgn mertua yang saya nk pantang sendiri tp mertua still paksa saya pantang rumah dia suami pun tk dpt nk ckp apa sbb nk jaga hati mak dia, saya jd tk happy langgsung nak pantang, seolah apa yg saya inginkn tk dapat ditunaikan, bilik pantang pun suruh saya kemas sendiri , katil baby pun tk psang lg, mertua nk saya pantang rumah dia tp tgh sarat2 ni semua saya yg kena buat mertua sibuk nak pergi jalan2 jauh bulan ni, rasa nak menangis nk luah tk thu mcm mana, saya pun dh tkde mak ayah 😭

30 Balas

kalau sy, mk mrtua xsmpt ckp ape sy dh ckp dlu kt suami n mk mrtua sy nk pntg kt rmh sy sndri dgn mk sy. mk mrtua sy xbrni nk ckp lebih2. asalkan dy dpt jmpe cucu dy pun xpe dh. adik ipar sy ckp xbest pntg dgn mk mrtua sy sbb bnyk xleh makan. dr ckp blh mk mrtuw ckp xleh . last2 ank kedua n ank ke 3 dy pntg kt rmh dy sndri tp okela suami dy memahami. suami sy pun xleh nk ckp ape ble sy ckp nk pntg kt kg rmh mk sy. sbb sy dh brslin kt kl pun dh ckp utk dy pntau sy. jd kalay sy nk pntg kt mana2 pun dy xkesh . sbb dy thu mk dy cmne so dy biar sy decide cmne.. .. tp tulah mk sy plk nk duduk kl so xthu lg samaada sy brpntg kt trgnu ataupun kt kl rmh sy sndri ..kalau dpt mak mrtua jenis suke memaksa ni sy rela berlawan. biarla trpkse gduh dgn suami pun. sy ttp xkn brpntg dgn mk mrtua n rmh mk mrtua sy