penat suami langgsung tk faham

Tinggal lgi sebulan je due saya, saya ckp dgn suami nak pantang sendiri sebab saya tak yakin nak pantang dekat rumah mertua, 2,3 bulan ni firasat saya selalu terfikir akan jd something time pantang rumah mertua nanti, sbb mertua saya ada perangai dia sendiri, saya jadi stress fikir psl pantang ni, suami pula tk membantu, mertua duk paksa pantang rumah dia, alasan saya ni tk thu nk uruskan anak, saya pun blh fikir la itu anak saya kot, saya dh cakap dgn mertua yang saya nk pantang sendiri tp mertua still paksa saya pantang rumah dia suami pun tk dpt nk ckp apa sbb nk jaga hati mak dia, saya jd tk happy langgsung nak pantang, seolah apa yg saya inginkn tk dapat ditunaikan, bilik pantang pun suruh saya kemas sendiri , katil baby pun tk psang lg, mertua nk saya pantang rumah dia tp tgh sarat2 ni semua saya yg kena buat mertua sibuk nak pergi jalan2 jauh bulan ni, rasa nak menangis nk luah tk thu mcm mana, saya pun dh tkde mak ayah 😭

30 Balas

Pantang sendri sis. Saya pon klau benda yang saya tak suka, sy akan bertegas. Lagi pulak anak sndiri. Macam kawan sy, dia pon pantang sdri. Emak suami suruh pantang rumah dia tp kwn taknak sbb tak selesa, adk brdk laki lg ramai, jadi suami xboleh cakap apa bila dia bertegas. Kna jaga emosi sis. Jangn ngss sedeh sdeh. Ksian baby. Kuatkn smgat ok. Smoga diprmudhknnn. Lagi slesa rumah sndri kan sis.

2y ago

aah samalh sis adik beradik suami semua lelaki tp dorg masih belajar cuma tk thu la kalau time pantang sana dorg balik cuti sem ke mmg saya tk selesa la, betul sis pantang rumah sendiri lagi selesa walaupun penat tp still happy sbb tkde org kacau, tp saya dh berkali kali ulang dkt husband nk pantang kt rumah husband tetap suruh saya pantang kt rumah mak dia, sedih terpaksa saya btl2 hilang mood and rasa kecewa