Baby saya sebulan. Tapi lately susah sangat nak tidur. Asyik meragam je. Kenapa ye?

Tidur pun kadang2 tak sampai sejam terjaga jaga 😔

4 Balas

Puan. Baby yg baru lahir sememangnya begitu sifat nya. Baby dari alam rahim. keluar ke dunia, takut. Jadi, Puan kena happykan diri, tenang. sentiasa komunikasi dgn baby, bagi susu. peluk, belai. ☺️ sekejap je fasa ni Akan berlalu. baby meragam biasanya (tak selesa -panas@sejuk/ pampers penuh / nak susu/ perut kembung ) if breasfeed biasanya takda masalah kembung. Selamat melayari alam ibu. ☺️

cuba bedung... kalau tak.. try nie... urut bakang baby.. dr atas ke bawah.. perut letak minyak telon etc... kiri kanan... bakang... pastu zikir syifa...

Pn cuba cari page fb Baby Language oleh Pn Uswatun. Dia ada bg tips untuk baby yg krap nanges n susah djaga

cek perut bby...pmpers...dn kerap bg susu bdn, rsau xkenyang...