Bayi meragam

Mommy mommy ade tak baby umur 2bulan susah tidur asyik nangis je ? Anak saya sekarang asyik meragam menangis je. Walaupun dh kenyang susu tapi still tkblh tidur 😔.

6 Balas

Check dulu pamper nye selesa tak? Dah sendawa? ada serranga atau nyamuk? kembung perut? dah dia berak? perlukan urutan kasih? ingin masa bersama berbual? dakap dia kat dada skin to skin touch? pakaiannye selesa tak panas atau sejuk?? sekelilingnye tak bising atau terlalu sunyi? Cara dukungnye betul? Jika masih meragam cuba letak ayat ayat yg menenangkan..beri masa bersama lbh Adakah baby mencuba meniarap ? perubahan yg ingin mencapai? adakah susu bf ok? mgkn perlukan buai

Baby saya pun baru masuk dua bulan dia start meragam. Sebelum ni kalau kenyang terus tertidur sendiri tak perlu dodoi. Semua check okay je. Lastly saya dakap dia and bagi dia bau badan, dia terus okay tidur lena. Maybe dia cuma nak dekat dengan mommy. Sis boleh cuba juga.

dia nk mommy peluk dia lama sikit ☺ ank sy belum genap 2 bln lgi...tp mcm tu lah dia skrg.. nk hntr amik ank dri sekolh pun dh ssh skrg..😅.. bila angkat dia diam....

lps susu sendawa kan dye x.. bby xkan meragam klu xde bnda yg xselesa. selalu nya kbung perut

Baby x selasa sbb belum sedawa.

Perut dia kembung x?