Pernahkah anda tidak datang haid tetapi keputusan UPT Negatif?

Baca sini <a href='https://my.theasianparent.com/tanda-tanda-awal-mengandung' target='_blank' >https://my.theasianparent.com/tanda-tanda-awal-mengandung</a>
Voice your Opinion
Pernah
Tidak

1678 respon

8 Balas

Zaman bujang pernah tak period 3 bulan sebab 3 bulan shift malam. Shift 5ptg - 2pagi, shift 8mlm - 5pagi, shift 7mlm - 4 pagi. Masa tu bekerja sebagai graduate trainee. Baru lepas graduate. Tak pernah tak tidur malam zaman uni. Tu yang badan terkejut. Elok bulan ke 4 masuk shift siang, terus period. Sebab bujang, dan confirm2 tak buat test upt 😅😂. Kita tau hormone kita yang tak stabil. Lepas daripada tu, badan dah dapat adapt jenis kerja yg ada shift dan period jadi regular semula #TAPsupermoms #TAPactiveusers

Pernah. Pregnancy no 2 check 2-3 kali negative. Memang 1 line je. Samar samar double line pun takde. Tapi time tu sakit perut teruk sgt. Teringat sakit contraction 😂 Sampai anak 1st saya yg full bf pun ikut sama muntah muntah. Bila scan tak nampak apa. Tapi dah dekat 2 weeks berlalu still tak period. Try check upt lagi baru keluar double line. Terus pergi scan and nampak kantung. Time tu dah 4-5 minggu. Takde heartbeat lagi

Sebab check upt awal sangat. Then check again after few days, +ve.

pernah sekali shj

ya pernah

pernah

tidak

tak